Dit zal je niet verbazen maar ik zeg het toch nog maar een keer. Zorg er voor dat je met je website en je aanbod interesse en vertrouwen opwekt zodat bezoekers niet gelijk weer vertrekken ..

Wat bezoekers zoeken

Bezoekers van je website zijn in eerste instantie natuurlijk op zoek naar wat je te bieden hebt, maar terwijl ze rondkijken pikken ze onbewust signalen op die de betrouwbaarheid van je aanbod onderschrijven. Als je aanbod interessant voor hen is maar de presentatie op de website geen vertrouwen wekt zullen ze niet tot actie over gaan. Hetzelfde geldt voor het tegenovergestelde. Wekt je website wel vertrouwen maar is je aanbod niet interessant voor ze dan zullen ze ook niets bij je kopen.

Zo wek je interesse

Maak het aanbod op je website interessant voor je bezoekers door duidelijk voor hen te kiezen. Zo laat je je zien als een expert, als iemand die zich tot doel heeft gesteld om juist deze doelgroep verder te helpen. Als je kiest voor een doelgroep zullen ze ook voor jou kiezen. Zorg er ook voor dat je aanbod heel duidelijk laat zien wat je voor hen doet en wat je reeds voor een resultaten hebt geboekt bij je klanten.

Zo wek je vertrouwen

Maak het persoonlijk, plaats een goede foto van jezelf en vertel wie je bent, vertel iets over je visie, over je aanpak en wat jou echt uniek maakt voor je doelgroep. Vertel wat jou onderscheidt van je concurrenten. Als je concurrenten hebt die dezelfde dienst leveren vertel dan niet dat je veel beter bent (ben je natuurlijk wel)  maar vertel waar jij echt heel erg goed in bent. Dat komt vaak net even wat beter over. En, last but not least, zet aanbevelingen van klanten op je website. Aanbevelingen kunnen potentiële klanten net dat ene kleine duwtje geven dat ze nodig hebben om ook met jou in zee te gaan.

Maak het niet te moeilijk

Tenslotte, maak het niet te moeilijk. Uit onderzoek van Google blijkt dat eenvoudige websites meestal als mooier gezien worden. Complexe websites worden als minder mooi ervaren en als het ontwerp niet aan de verwachtingen voldoet, worden zelfs eenvoudige websites als lelijk aangezien. Ontwerp een website dus professioneel, simpel en duidelijk en ga niet volledig out of the box met je navigatie en indeling.