Als je opmerkelijk bent val je op met je onderneming, probeer het "opmerkelijk zijn" zo snel mogelijk te introduceren in alles wat je doet, make it your mindset ..

De Paarse Koe

Of je bent een Paarse Koe, of je bent het niet.
Of je bent buitengewoon, of je bent onzichtbaar.
Maak je keuze.

Seth Godin, marketing guru, heeft de paarse koe verzonnen en er een bestseller over geschreven. In dit boek draait het erom dat je er voor zorgt dat je opmerkelijk bent.

Paarse Koe Mindset

Zomaar even een paarse koe worden is niet eenvoudig, maar waar je wel mee moet beginnen is om de paarse koe mindset, zorgen dat je opmerkelijk bent, te introduceren in je denken en doen.

Zoek een niche

Wordt opmerkelijk door dingen in je product, presentatie of dienst in te bouwen die anders zijn. Door te kiezen voor een niche, door te focussen op een specifieke doelgroep. Maak je dus los van de kudde en ga op zoek naar een voor jou interessante niche markt. Een product of dienst gericht op iedereen past meestal niemand. Focus dus op een doelgroep en ontwikkel opmerkelijke producten of diensten voor ze. Richt al je communicatie op je niche en niet op een grote massa.

Veranderen

Het vereist moed om de kudde te verlaten, dat ben ik met je eens, maar als je succes wilt behalen met je onderneming kun je niet stil blijven zitten. Ik zeg vaak “als je wilt dat er iets verandert moet er iets veranderen”. Je moet durven veranderen, deins niet terug, en wees niet gewoon, maar opmerkelijk. Wanneer je in je onderneming uitbundig gebruik maakt van de talenten die jou als persoon kleuren wordt je rol als ondernemer in alle opzichten leuker, uitdagender en zeker opmerkelijker.

Paars kalfje

Er zijn altijd ondernemers die menen dat er te weinig bijzondere ideeën zijn of dat hun dienst, product niet geschikt is voor onderscheidende opmerkelijke ideeën. Nonsens, er zijn talrijke mogelijkheden om je te onderscheiden. Je kunt opmerkelijk goede service geven aan je klanten, opmerkelijk goed met ze samenwerken, ze opmerkelijk veel waar voor hun geld leveren door opmerkelijk goed je best te doen. En je hoeft ook niet gelijk een paarse koe te worden, probeer eerst maar eens om een paars kalfje te worden ..